4.12.2012 г., 18:11 ч.

Защото съм различна 

  Поезия » Любовна
897 0 9

Обичаш ме, защото съм различна.

По нощите, когато всички спят

две шепи синева в съня ти вричам

реша ли, че към тебе ще летя…

 

И паля тъмнината в две зеници

( студено ми е, няма ли звезди).

Живея небосводно, като птица

която гони утрото с мечти.

 

Жадуваш ме. И пак съм непозната,

различна от сега и от преди.

Такава, дето носи своя вятър

и нощем те целува с куп звезди.

 

Сънуваш ме. Но раждат се въпроси-

от тук къде и после докога?

Успя ли във съня си да докоснеш

онази, непокорната жена

 

която ти дарява жар сред зима

и по която твоя ден гори?

Днес знаеш сто причини да ме имаш,

какво, че съм различна от преди…

 

© Йорданка Господинова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??