26.02.2009 г., 20:06 ч.

Защото знам 

  Поезия » Друга
679 0 4

И защото знам
че няма утре,
затова ще обичам,
затова ще раздавам от себе си,
затова ще бъда щедър
и всичко ще простя.

Защото няма утре,
ще се усмихвам днес с най-лъчезарната си усмивка,
ще бъда искрен, така както никога не съм бил,
ще запея песните, които харесвам,
ще правя това, което обичам,
защото не знам дали ще има някога утре!

Свикнали с мисълта за утре, бягаме от днес,
когато е трудно и тежко - мечтаем за утре,
когато е хубаво, спираме да го ценим
и разбираме, когато го загубим.

 

Но вече знам - само днес ми е подарен,
само този миг - миг е последен,
само този ден - ден подарен е,
само този живот - живот досега!

И когато минутите свършат,
и когато път няма напред,
ще коленича с усмивка пред Него застанал,
защото знам - живот имам и след това!

© Краси Иванов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • !!!
  • Красииии...защото знаеш!
  • Браво Краси,докосна душата ми.
  • Много вълнуващ стих. Страхотно усещане остава след него. Живей всеки миг от живота си с удоволствието за единствен и неповторим и не забравяй, че след живота на земята пътят ТИ не приключва! Харесва ли ти този анализ? Аз така го видях и харесах!
Предложения
: ??:??