5.01.2012 г., 20:07 ч.

Заслуга 

  Поезия » Хумористична
392 0 1

(из цикъла "Вицове в рими")


В Москва откриват нов театър.
Над входа пише „Александър
Сергеевич”. Под пъстър шатър,
окичен с бляскащи гирлянди
отвън, актьорите раздават
с усмивки щедро автографи.
А чужд на цялата гълчава,
на снобската тълпа еснафи,
облечен скромно господин,
застанал отстрани, запита
управителя: „ Но един
е Пушкин! Или има скрита
идея в надписа!?” „ О, не!
Той кръстен е на А. С. Щеков!”
„Не съм го чувал!"– рамене
човекът сви. – "Какво поне
написал е?” „Написа чека!”

© Ангел Веселинов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??