20.04.2013 г., 11:40 ч.

Заспалия, Проспалия, Надсмелия 

  Поезия » Друга
347 0 2

Ключалки щракат от къщите студени,

вдигнали се като избледняла сянка

над улиците, така безкрайно опустели,

докато във тях изстива немощна осанка.

 

Лампи, като светулки, мрака осветяват,

който непрогледен е във този късен час,

а около им, полудели сенки вой надават -

в кръг смеят се и плачат, изпаднали в захлас.

 

Там - накрая на града, далече под звездите,

на хълм безветрен свещица ярко грее,

а восъкът ù горещ спуска се като сълзите

на онзи, който във нощта над сенките се смее.

© Теодор Лилов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??