17.04.2008 г., 23:46 ч.

Заспивай, моя любов! 

  Поезия » Друга
752 0 4
 

ЗАСПИВАЙ, МОЯ ЛЮБОВ!

 

 

А сега заспивай, моя любов!

 

Стига си скитала, друмнице,

 

да търсиш напразно някого.

 

Стига си скитала по пътища

 

непознати, прашни и стръмни.

 

Стига си се препъвала в тъмното!

 

Много ръце към теб се протягаха -

 

искаха да се погаврят.

 

Някои даже успяха.

 

Но никой не те пожела истински.

 

Заспивай сега, уморена си.

 

Но си чиста - в сълзи те измих.

 

В съня те завивам, опаковам те

 

и те оставям в сърцето

 

на онова светло момиче,

 

свито хлипащо в мен.

 

Пакета надписвам:  

 

адрес: "До поискване

 

от едно светло момче."

 

А ти вече заспивай!

 

 

 

© Юлияна Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??