ЗАСПИВАЙ, МОЯ ЛЮБОВ!
А сега заспивай, моя любов!
Стига си скитала, друмнице,
да търсиш напразно някого.
Стига си скитала по пътища
непознати, прашни и стръмни.
Стига си се препъвала в тъмното!
Много ръце към теб се протягаха -
искаха да се погаврят.
Някои даже успяха.
Но никой не те пожела истински.
Заспивай сега, уморена си.
Но си чиста - в сълзи те измих.
В съня те завивам, опаковам те
и те оставям в сърцето
на онова светло момиче,
свито хлипащо в мен.
Пакета надписвам:
адрес: "До поискване
от едно светло момче."
А ти вече заспивай!
© Юлияна All rights reserved.