22.10.2014 г., 13:30 ч.

Затишие пред буря 

  Поезия » Философска
419 0 3

След тежко изнурително пиянство

вихрушката на дните изтрезня.

И падна от небесното пространство

дълбоко в нас копнеж за тишина.

 

Повлякохме се ние като слепи

след спомените - капещи листа.

И мисли за безсмъртие - нелепи,

потекоха молитвено в кръвта.

 

Усетихме как златната одежда

на дрипавите инак дървеса,

навя в сърцата зъзнещи надежда,

че стават във живота чудеса...

 

И спряхме. Всеки себе си огледа.

Валеше дъжд от сълзи и цветя.

Пожънахме и днес една победа

над бурята и даже над смъртта.

 

Ще тръгнем пак! И всеки по-нататък

ще помни този ден и всички нас.

Часът за тишина е страшно кратък.

Освен ако не е последен час...

© Чавдар Тепешанов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • "Часът за тишина е страшно кратък.
    Освен ако не е последен час..."

    Поезия, която си струва!
    Разбираема, талантливо написана, носеща много мъдрост в посланията си!
    Не ми е в стила да казвам това, но:
    Четете хора, тук има какво да се прочете!
  • БРАВО!!!
  • Аплодисменти!
Предложения
: ??:??