4.10.2022 г., 19:13 ч.

Затова ли? 

  Поезия » Любовна
194 1 0

Затова ли искаше сърцето ми?
За да го разбиеш на парчета...
Ще ти кажа нещо и го запомни:
Цял живот бъди проклета!

 

Затова ли искаше душата ми?
Сега за твоята да страда...
Но вече щом я доближиш,
далеч от тебе ще избяга.

 

Затова ли искаше очите ми?
Сега от сЪлзи да преливат...
Никога не ще ги видиш ти!
Тъгата вече ги е скрила.

 

Затова ли искаше ръцете ми?
Повече не ще те приютят...
Приеха тъжни те съдбата си -
обречени самотни да стоят.

 

Затова ли казвах аз "Обичам те"?
Зад гърба ми да се "забавляваш"...
Върви! Изчезвай! Моля те!
Нека друг за теб сега да страда!

© Слави Комитов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??