Затворена между четири чувства
В ъгъла - там, в тъмната стая,
Затворена тук съм сега.
Няма ли най-сетне да дойде края,
Няма ли вече да спре страха?
Затвор ли - не, не това е рая -
Най-сетне спокойна, щастлива, САМА.
А навън ли - там е безкрая,
Бездънна яма от чувства - света.
Да чувствам, да обичам и да копнея.
Не - не искам пак да живея -
Да мразя е вече мойта съдба
и друго да искам - просто не смея.
Кажи ми, че няма любовта да изпитам.
Кажи ми, че няма пак да боли.
А за щастието не ща и да питам.
Искам да мразя - това не боли.
© Преси Всички права запазени