22.03.2021 г., 11:26 ч.

Затвори ти за мен вратите... 

  Поезия » Любовна
573 0 4

Затвори ти за мен вратите.

Резе изщрака с тежък звън

и този звук проби гърдите

със укор, знам... Оставам вън.

 

Като езичник непросветен

стоя на прага на деня.

Без слово съм сега и беден,

лишен съм днес от светлина.

 

И чувствам аз, че съм ненужен

и няма път, и лъч открит,

и в самотата своя сгушен

духът от болка е пропит.

 

Не си запазих нещо. Исках

и се раздадох със мечта.

До капчица сърце изстисках.

Замина ли си любовта?

 

© Асенчо Грудев Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??