Завесата от тъмнина
Се вдигна
Протягам ръка
И в огледалото докосвам електричество
Аз бях някой
И някой на мен приличаше
Мигли
Облечени в официални намигвания
Усмивки
Таксита
Безплатно към дива
Нощ в улиците
На бавно събличане
Танцувай, моя малка свещичке
Изгори и спусни завесата от тъмнина
Не искам на никого да приличам
И с никого не искам да се събирам
Само още миг
Като изветряло вино
И мен няма да ме има
Повече никакви надежди
Никакво търсене
Никакво намиране
Повече никакво надничане
В чинията ми
Заключвам вратите
И пренареждам оставащите си дни
Защото ми писна
Фалшиви очи да ми се усмихват
25.03.2007
© Десислав Илиев Всички права запазени