26.10.2008 г., 21:41 ч.

Завесата пред очите 

  Поезия » Друга
513 0 1
Колективно творчество  - аз и една приятелка :) 

Човекът беше създаден,
завесата беше спусната
обречени бяхме да се лутаме из пустошта,
търсейки истината!
И лутайки се, все сме човеци през цялото време,
каквото и да търсим,не ни е достатъчно в самите нас.
А някъде отвъд плътностите,
отвъд сцената, има смисъл...
Дълбоко в душите ни е стаена истина.
Истина, която ще ни промени,
но сме слепи и не можем да я открием навреме,
защото вече ще сме мъртви.
А очите ни ни лъжат,
направени и виждайки през плът...
Един друг да се открием,
заедно проправяйки си път...
Уморени сме да търсим.
Надеждата умря,
но всичко свърши.
В Рая сме сега...

© Явор Иванов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??