Днес се чуствам като в сън,
Сирни заговезни е навън.
С огъня децата си играят,
а майки, тичат и се маят.
Как от тези буйни клади,
никой не успя да се запали.
А това е древно тайнство,
от предците завещано.
На Слънцето огъня да се разпали,
че да има жътви здрави.
Огъня да се прескочи.
И сила мъжка да посочи,
че ще бъде здрав,
в огъня корав,
като Слънцето честит,
златен, умен, духовит.
© Момчил Милчов Всички права запазени