6.10.2007 г., 11:48 ч.

Завръщане 

  Поезия
756 0 33
 

                                       Като гара с влакове -
                                       идващи от някъде,
                                       тръгващи за никъде,
                                       е болничната стая,

                                       спомените нижат се,
                                       от миналото идват,
                                       за последно ги посрещаш
                                       и чакаш влака за безкрая.

                                       Но когато влезе,
                                       отново бяла, светлината,
                                       душата ти възкръсва
                                       там, до вазата с цветята.

                                       Посрещнал си живота,
                                       нежно го прегръщаш,
                                       с влака за безкрая
                                       тихо се завръщаш.

© Магдалена Костадинова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??