24.10.2024 г., 17:58 ч.

Завръщане у дома 

  Поезия
133 1 2

ЗАВРЪЩАНЕ У ДОМА

 

Косерчето под сачака чорли старата асма.

Мама сигурно ме чака да се върна у дома.

Тати пак кади на пруста пръстената си лула.

Сурка се по сура фуста откъм хълмите мъгла.

В собата кюмбето пуши, бобецът в котлето ври.

Котарачето ми Шуши под миндера ли се скри?

 

Съхнат две мъхнати дюли върху вехтия комод.

Кръглата луна се пули в стихналия небосвод.

Във колибката си куча Шаро в двора се стиши.

Въгленче едно под туча моя спомен задуши.

Връщам се. От век ме няма. Пътят ми е вечно крив.

Във къщурлека на мама питам се дали съм жив.

 

24 октомврий 2024 г.

гр. Варна, 1, 15 ч.

 

© Валери Станков Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??