26.04.2009 г., 10:12 ч.

Здрач 

  Поезия » Любовна
719 0 6

Дойде да гледаш как заспивам,

прочете ли и мислите ми в този мрак?

Мислиш ли, че не усещам, че си тука -

Дъха ти,уханието ти… усещам те, любими,

                                              и само как?

 

Защо си мислиш, че не зная,

че всяка вечер ме обичаш със очи?

Та нали и аз те тъй обичам, мили,

горещо, пламенно, само моля те, недей

                                                мълчи!

 

Да ме докоснеш искаш, зная,

а страх те е от отговор студен.

Не бой се, аз също силно те желая

и искам те, как силно искам те

                                         до мен!

 

Ти гледаш всяка вечер

от прозореца към моето легло

и все тъй тайнствен, близък и далечен,

оставаш в мойте мисли, но с пречупено

                                          крило!

 

Далече ли е много раят

и адът ли е още тъй горещ?

Не мога и не искам да узная,

защото ако теб те няма,

животът ми не ще да е живот,

                               а пещ?

 

Умирам, раждам се и пак изгарям!

Не! Моля те, недей!

Нямам вече сили, имам само жажда,

за която слънцето не грей.  

 

Прочете ли ми мислите, съня ми най-накрая,

успя ли да отпиеш капчица от мен?

Да разбереш, че те обичам се старая,

но, май го знаеш вече, искаш ли да спрем!?

 

Не, не спираш да ме гледаш и не искаш!

Очите ти се къпят в радост и искрят,

отмиват болка, дават младост…

Гледай ме, любими, обичай ме във този мрак!

© Теди Георгиева Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Страхотно!
    Обожавам книгата и филма.Поздравления!
  • Красиво и много романтично звучи,
    пожелавам щастливо сбъднати мечти!
    ПОЗДРАВИ! БЪДИ!
  • Истински обичаш!Да!И още как...Поздравления!
  • Всичките ти стихове са много хубави! Имаш разкошен талант, като фойерверк е! Продължавай в същия дух!
  • Twilight ли те вдъхнови за това разкошно стихотворение? Мен лично ме разпердушини филма, а за книгите пък да не говорим ...
  • Много ми хареса-евала-ще прочета и други-поздрави!!!!!!
Предложения
: ??:??