2.12.2018 г., 9:20 ч.

Здравей, приятелю 

  Поезия » Философска
864 2 5

 

Здравей, приятелю! Ти, който 
плахо зад оградата надничаш.
Не се свени! Домът ми е отворен.
Влез вътре. Хлябът ми опитай.

 

Солен е, да! Понякога горчив е.
А виното сълзите в кръв превръща...
Не бой се! Нищо няма да ти искам.
Ще ти налея - лесно да преглъщаш.

 

Животът собственост е казват.
Не можеш чуждият да вземеш.
Но всекиму свободна воля дал е Господ.
Макар, че сила няма всеки да избира.

 

Седни, приятелю и не унивай!
Попитай ме и аз ще ти разкажа...
Как чуждото е винаги по-сладко.
И колко лесно е да гледаш завистливо.

 

Но не за хляба трябва да се борим.
Нито за злато да ламтим и за палати.
За сила само Господу да се помолим,
тогава и залостени врати ще се отворят.

© Мая Санд Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??