Ах, каква зелена трева,
по нея капчици роса.
Слънце ù огрява листата
и по нея се въргалят децата,
но дядо идва с косата,
за да окоси тревата.
Ей, момченце, не плачи,
а голямо порасни.
Тя, тревата, ще порасне пак
и щъркели ще ходят с трак,трак,трак.
© Коцето Милушев Всички права запазени