Вчера видях едно малко
момиче със зелени очи,
веднага се сетих за теб,
нормално нали?!?
То ме попита:
- Батко, защо в твойте очи
има толкова тъга?
А аз и отвърнах:
- Малка си още, не разбираш
тези неща ...
Погледнах отново
в тези детски очи,
там те видях щастлива
и влюбена, както преди.
Винаги ще помня
твойте зелени очи,
очи, сбъднали толкова
от мойте мечти...
© Емил Томов Всички права запазени