12.08.2023 г., 18:47 ч.

Зеленото човече от Варна 

  Поезия
171 3 1

ЗЕЛЕНОТО ЧОВЕЧЕ ОТ ВАРНА

 

... навярно съм Зеленото човече, от Космоса за миг при вас дошло? –
за да ви каже, че светът е вечен! – пък и съвсем не е прогнил от зло,
че хората съвсем не са зловещи – Бог вдига дом в човешката душа,
тъй кротка е вечерята на свещи за всеки гост! – дотътрил се пеша,
благати са – хем меката постеля! – хем крайчецът на сухия кравай,

 

когато братът с братеца споделя надеждата, че диша в Божи Рай,
красивата илюзия за Вечност пред никого не просва тъп мираж –
и аз се моля най-чистосърдечно – водѝ си ни по Пътя, Отче наш!
Пазѝ ни, Боже, в зиналата бездна? И съхрани го този свят от зло?
Когато нявга от света изчезна, на стих при Теб ще кацна – с НЛО!

 

12 август 2023 г.
гр. Варна, 13, 00 ч.

 

© Валери Станков Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Бог вдига дом в човешката душа,
    тъй кротка е вечерята на свещи за всеки гост! – дотътрил се пеша,

    Неподражаем!
Предложения
: ??:??