12.02.2021 г., 16:50 ч.

Земна съм 

  Поезия » Авторска песен
472 0 0

Земна съм
 

Стъпила съм с корени дълбоки
достигащи сърцето на земята,
пия соковете и, и нови сили 
да мога, да летя до небесата. 

 

Свободна мога да съм, и да обичам, 
не ми прилича в клетка да стоя,
обичта ми е песен на душата 
и в нея себе си – да отстоя!

 

Душата може тихичко да пее,
без ласки и фанфарен шум, 
не кълве трохи, посява семе
на земята, и любов в човешки ум.

 

Небето ми е покрива на птица, 
земята има условност и закон,
песента е с глас от високото, 
в земното стоя на женски трон!

© Елеонора Крушева Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??