19.10.2010 г., 21:51 ч.

Земя 

  Поезия » Философска
326 0 0

 

 

                     ЗЕМЯ -

                     като сетна надежда.

                     Небе -

                      вдигаш глава за изповед.

                      После коленичиш и се молиш.

                       Земята е твоят храм...

                       Нито го строиш, нито го събаряш.

 

                       И слънцето пак обикновено е и близко,

                        и земята пъпната си връв с тебе къса,

                        нали, за да прости бог греховете,

                        нам ни връща в земята...

 

                        Впивай зъби в пръстта, в чернозема,

                         вкусът на живота да запомниш,

                         дъвчи и плюй, проклетницата,

                         по-голяма е тя от всичко, от живи и мъртви,

                         по-голяма е от нас и смъртта,

                         впивай зъби в земята, в земята,

                         в земята -

 

                         земя -

                         сетна надежда.

 

 

© Янко Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??