13.10.2009 г., 16:01 ч.

Земята днес не иска пак да плаче 

  Поезия » Пейзажна
388 0 3

 

Земята днес не иска пак да плаче.
Дъждът връхлита яростно и буйно
и облаци едва-едва се влачат,
обливайки земята тънкоструйно...
 
Ала земята този дъжд не иска,
защото още есента я сгрява.
А облаците, стелещи се ниско,
минават, но не искат да остават...
 
Земята чака, чака търпеливо,
защото знае - бурята ще мине.
А горе – там, над облаците сиви,
небето винаги ще бъде синьо...
 
13.10.2009

© Георги Ванчев Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??