6.11.2021 г., 9:08 ч.

Земята и морето 

  Поезия » Любовна, Философска
604 0 1

                                   Земята и морето

 

 

 

Една любов отдавна несравнима,

между земята и морето любов красива.

За него тя е единствената любима,

за нея то е любим, а тя една самодива 

 

Разделя ги само пясък от злато фин,

който морето е постлало за любимата.

Едно любовно ложе, миг необясним,

едно нежно докосване миг неоценим!

 

Една любов истинска , платонична,

любов с нежни чуство, не безлична.

То подарява и дантели с вълните,

а те я галеха, щастливи бяха дните.

 

А вятъра им завиждаше за любовта,

урагани и бури изпращаше към земята.

В борбата с него побеждаваше морето,

и пак са заедно земята и морето под небето!

 

 

© Валентин Миленов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??