28.03.2012 г., 15:26 ч.

Зима 

  Поезия » Пейзажна
452 0 0

 Студена декемврийска нощ, 

 тишина, прекъсвана само от някой закъснял,

 който крещеше по улиците жално

 без свян.

 Студ обгръщаше страшно дървета и храсти

 без срам,

 на небето не светеха звезди,

 тъй както през топлите вечери беше.

 Сега и луната се криеше бавно -

 зима беше...

 И тази зима какво ни донесе?

 Още болки и рани 

 или ни крепеше?

© Даниела Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??