6.01.2017 г., 16:05 ч.

Зима 

  Поезия » За деца
320 0 0

Старица кожуха си изтуппа,

с пухкави парцали двора затрупа

комини нагизди с калпачета бели

изпреде баба от снежинки къдели.

  Дебел килим зимата постели,

под стрехити сложи висулки ледени

снежинки по стъклата постави,

Луната за фенер в ноща запали.

Вятърът облече ямурлука

силно засвири, задуха

в скреж той града украсява,

с шепи снега разпилява.

В преспи къщите се гушат

весело коминчета пушат,

дърва в камината догарят

празници зимни наближават. 

© Екатерина Маслинкова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??