8.01.2020 г., 0:10 ч.  

Зима 

  Поезия » Философска, Оди и поеми
481 0 0

И кожата наивно настръхва

увлечена от воя на студа,

и устните замаяно потръпват

в гримаса тайна те стоят.

 

Тялото усеща допира копринен

на белите прашинки сняг,

а човек, потънал в погледа невинен,

чака скован настъпващия мрак.

 

Фигурата му, очертала се безцелно,

потушава всяка искра на осъзнаване,

че нощта е тиха, но се настанява гневно,

а човек безсилен е след нейното оставане.

© Александра Йорданова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??