10.11.2021 г., 10:24 ч.

Зима 

  Поезия » За деца
349 0 1

Ледени пързалки

за дечица малки.

Радост тука има,

че дошла е зима.

 

Ето, със шейната

е излязла Катя

Ваньо, пък и Митко-

глезльо и сърдитко.

 

Ах, каква беда голяма!

ГлезлЬото шейна си няма!

Блъсва бързо от шейната,

бедната, горката Катя.

 

Тя удари си ръката

и си скъса и полата.

След игра на таз пързалка,

Катето изглежда жалка.

 

Ваньо , славен хубавец,

прави леден там дворец!

А до него, строен, лек,

се издига и човек.

 

Ех, че весела игра,

зимата е тук сега!

Бяло, чисто е навън,

чисто, бяло като в сън!

 

© Невена Колева Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??