23.01.2022 г., 17:03 ч.  

Красива измама 

  Поезия
412 6 4

Сред снежинки в студения мрак.

Ти танцуваш ефирно красива.

Под фенера светлинният знак

чувствам твоята обич щастлива.

 

Леден вятър разнася листа.

Тъжен спомен от златната есен.

Носи в себе си миг самота 

и далечните звуци на песен.

 

Виждам носена ти на крила,

че летиш сред снежната зима.

Пак покрита с воал тъмнина. 

Моя сянка си нежна, любима.

 

Аз протягам към тебе ръце,

но страхувам се там да те няма.

Снежна фея си в мойто сърце.

Чуден полъх, красива измама.

© Гедеон Всички права запазени

  1044  12  29 
Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • И красиво написано. А колажът наистина е вдъхновяващ.
  • Ехаа! Безкрайни благодарности и звездички
  • Хубаво е! Браво и на двама ви!
  • Стиховете ти стават все по- красиви, все по- нежни и изящни! Ефирна, снежна картина!
    Поздрав, Жабок!
Предложения
: ??:??