11.03.2022 г., 10:15 ч.

Зима, колко те обичам! 

  Поезия » Хумористична
511 1 4

Ах, Зима, колко те обичам,

когато сутрин в киша тичам,

снегът ми мокри очилата,

сковава ми студът краката!

 

Обичам твойта изненада:

щом сняг натрупаш без пощада,

веднага влизаш в новините.

Шофьорите - и те горките!

 

По тъмно станали да чистят,

отгде да минат само мислят,

после пак са закъснели,

фъндък да минат неуспели.

 

Обичам тоновете дрехи -

и с гети по нечистени пътеки

в метрото стигам, вече потна,

в тълпата гъста да се кротна.

 

Обичам и децата да обличам,

а после с часове да ги събличам,

да се вейнат само със шейните

за таг на Витоша в полите.

 

И много те обичам в Банско,

пред камина с вино ланско,

за нощ - по половин заплата,

за две - помогнала родата.

 

Обичам сметката за топло,

досущ е пенсионерски вопъл -

от нея заболяват всички,

минава само със парички.

 

"Сам вкъщи" също го обичам,

започне ли, сама се тричам

и бързичко да го забравя,

че скоро пак ще го задават.

 

Обичам, че оставаш до Април,

на кучетата акото покрила.

Обичам те, най-силно Зима,

в момента, в който си заминеш!

© Елза Тодорова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • "И ето идва най-щастливият ден, когато ти си далече от мен!"
    Хареса ми!
  • И аз когат' я няма най- га обичам!
  • Много "хумор" ни се насъбра, дай по сериозно... Пролетта! Поздравления
  • Всички много я "обичаме" и затова тя не иска да си ходи. 😀
Предложения
: ??:??