19.02.2015 г., 22:41 ч.

Зимен Ден 

  Поезия » Пейзажна
473 0 0

Зимен   ден

 

Кристални клони, кристални листа,

ала къде се потули света

с пъртини тесни и бързи шейни,         

с искрящи преспи, с луна и звезди...

 

Развиделява се. Ранни зори,

ала зад облак се слънцето скри.

Виж - през стъклото струи светлина

и се събужда жадуван деня,

 

Минават несетно час подир час:

не се вижда лъч, не се чува глас.

Безлюдните улици на града

посрещат с ехидно "Здрасти!" студа.

 

Миражи летни в пано от кристал

покриват плътно прозореца цял.

Фъртуна зимна в полето фучи,

и жаловит стон в комина звучи.

 

А здрача, сетил вечерния зов,

зад хълма дебне, за поход готов.

След него язди стремглаво нощта

на вран кон... Мракът превзема света...

 

 

© Петрана Петрова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??