Зимен ден
като душа студен...
Преспи сняг -
леден грях!
Забързана
снежна стихия,
романтика -
бяла магия!
Борове-гиганти
с дрехи бели,
вили самотни,
от скреж натежели.
Слънцето прижуля
някак запъхтяно,
небето гледа
синьо, замечтано...
Цялата природа
днес ми е приятел.
Вятър смях отвее,
иска да ме сгрее!
Слънцето се скрива,
пада тъмнината,
златен лъч открива
пътя към душата...
© Nina Toshich Всички права запазени