28.01.2010 г., 22:00 ч.

Зимен студ 

  Поезия » За деца
874 0 15

 

Студът се намръщи

и грабна торбата.

Излезе от вкъщи

и хоп - във гората.

 

Снежинки извади,

с ръка ги зарони.

Наръси ливади

и сребърни клони.

 

Ели и брезички -

украси ги в бяло.

Наоколо всичко

зави в одеяло.

 

На бистра речица

сложи леден капак.

Пързалка дечицата

да имат там пак.

 

Чудесна картина

и волни игри

и тази година

студът подари!

 

 

© Мария Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??