Студът се намръщи
и грабна торбата.
Излезе от вкъщи
и хоп - във гората.
Снежинки извади,
с ръка ги зарони.
Наръси ливади
и сребърни клони.
Ели и брезички -
украси ги в бяло.
Наоколо всичко
зави в одеяло.
На бистра речица
сложи леден капак.
Пързалка дечицата
да имат там пак.
Чудесна картина
и волни игри
и тази година
студът подари!
© Мария All rights reserved.