14.01.2008 г., 11:30 ч.

Зимен сън 

  Поезия » За деца
645 0 7

ЗИМЕН  СЪН

                 На обичната ми Дилянка

 

Има в старата гора

една топла пещера.

Там живее Мецанка,

добра майка, стопанка.

Щом снежецът заваля,

тя децата си прибра

и на свойта пещера

затвори входната врата.

Гушна двете си мечета,

мили мамини момчета.

Позадряма и... заспа

зимен сън, до пролетта.

Бяла хала забушува,

ала никой не я чува.

Спят на топличко децата

и сънуват, че в реката

пак се къпят и играят,

както само те си знаят.

Нека зимата бушува,

в къщи никой не я чува.

Спят Мецанка и децата,

спят си сладко в пещерата.

 

11.01.2008

                

                

© Лилия Велчева Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??