1.10.2018 г., 0:26 ч.

Зимна картина 

  Поезия » Пейзажна
315 0 0

Зимна картина

 

Вятър в клоните ридае,

вие вълк в гората.

Куче в тъмнината лае,

сковал е студ земята.

 

С тихи стъпки се прокрадва

някъде лисица.

Дебне нещо да си хване

във тази тъмница.

 

Ето и петел припява

със дрезгави трели.

Утро вече наближава

със къдели бели.

 

Бавно селото се буди,

Изток розовее..

Как човек да се не чуди

и да се засмее

 

на прекрасната картина

бяла и студена?

Ех, че е прекрасна зима

в бяло пременена!

 

© Георги Иванов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??