14.12.2009 г., 14:13 ч.

Зимна приказка 

  Поезия » Пейзажна
689 0 0

Познах я, щом тишината ни обви -

дали по празнината на черния ù поглед,

или по мраморно-безмълвното лице

без име беше тя и името ми взе.

 

Ледени целувки подарява скришом -

статични галактически цветя,

в душата ми се три листа отронват тихо,

за да ги отнесе във своя стъклен свят.

 

Обвий ме, ледена принцесо,

с ледени дантели от студ и суета,

отвънка мрамор, скреж в сърцето

нека зимата влети и в моята душа.

 

 Откъсни от мене, ледена принцесо,

всяко стръкче обич, всеки порив топлота,

защото не кърви сърцето заледено

и не се отронва замръзнала сълза.

 

 Безчувствие във летаргична зима,

сън в полите на вселенския безкрай,

позволи ми, ледена принцесо,

да прокарам пръст през водите на Лета.

 

Три откъснати листа и есента премина,

пулсира само споменът за житните слънца,

ще напява вятърът за идващата зима,

както жалейките за лицето на смъртта.

 

 

 

 

 

© Евелин Маринова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??