25.03.2017 г., 9:17 ч.

Зимна приказка 

  Поезия » Пейзажна, Гражданска
1133 3 0

 

Зимна приказка навън ехти,

но с край щастлив ли ще е тя?

Студ сковал е горските елхи,

И гарван грозно песента запя.

 

Черен ден е за народа, като вчера.

Като онзи ден и миналия даже.

Хората вървят с наведена глава

и молят се на Бог да се покаже.

 

Рови в кофата жена, дано намери,

коричка хляб за своите деца.

От тази приказка ще потрепери,

дори и в ада, злия Сатана.

 

Друг е седнал, на площада проси.

Милостиня ще получи, но отде?

Че всички днеска ходят боси,

всеки мисли как да откраде.

 

Засмян човечец с кожено палто,

съдрано вече от година, две

но усмивката не сваля, че защо?

Ще се радва и на топлото кафе.

 

Без значение е неговата орис.

Знае го и пак ще премълчи.

Преглътва глътка и със горест,

ще се усмихне и ще продължи.

© Иван Иванов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??