10.03.2016 г., 22:42 ч.

Зимни неволи 

  Поезия » Философска
349 0 2

Зимни неволи

 

Преди се радвах на разходки със жена ми,

сега от два дни съм се заковал...

Навън е студ.Навън бушуват зимни бури

и затова при топлото съм спрял!

 

От сибирския студ навънка не ми стиска.

Страха за "кожичката" ме държи!

А като гледам и на мене ми се иска,

навънка лятото да дотърчи...

 

Сега е лесно тук да хвани ме простуда,

или да се подхлъзни ме на лед,

да ни удари нейде ледена  гърмуда,

или пък да замръзнем най-напред.

 

А в мойта възраст знам какво ме чака,

каква опасност ще се появи!

Над двеста вируса сега са ни в атака,

не зная първи кой ще долети?

 

А хлъзнеш ли се ти на някоя пързалка,

нечакано и пльоснеш по очи,

ще те оплаква старата ти майка

и ти за този свят ще затъжиш!

 

Макар че сме изпитани до днес в борбата

и сме калени в дългия живот

и сме щастливо пощадени от Съдбата

очакваме със Зимата развод!

 27.12.2014г. София

 

© Hekredel Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Щом мога да пиша и на цигански,не виждам какъв Ви е проблема?
  • За съжаление не съм склонен да изпадна във ужас от написаното от мен,както сте написали, драга Andromaha.
    И във третия куплет на сте ме цитирали правилно, но това не е мой проблем!
    Не знам защо изпитвате ужас от някакви български думи, неправилно цитирени от Вас!
    Изобщо недоумявам!
Предложения
: ??:??