3.02.2023 г., 16:57 ч.

Зимно слънце 

  Поезия » Пейзажна
415 0 0


Жадно да сгрее земя и лица
прокрадва се зимното слънце.
Упорито напира и пърха с крилца,
топлото време да върне.

 

Ту се показва, ту пак се скрива, 
но не отказва се нито за миг.
Само привечер кротко заспива,
обвито в пухкав, облачен шик.

 

Ала щом съмне, то се пробужда...:
"Май днес ще имам късмет!
Искам да грея, имам аз нужда,
топлина и радост да нося навред!"

 

 

Sis Rivo 
   ❤

© Силвия Рашева Всички права запазени

Произведението е включено в:
  398 
Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??