9.01.2010 г., 21:28 ч.

Златната птица 

  Поезия
906 0 2

                                                             Златната птица

Чух, че някъде надалеч,

в планините над езерата,

живее птица златокрилата.

Чух, че някъде над равнината

и надалеч, надалеч в пещерите

въпросната птица ме чака.

А може би, като погледнеш нагоре,

ей там, в облаците се крие

птицата златокрилата,

и най-спокойно си чисти перата.

Е-е-е-х! Как ми се иска

някой писмо да ми прати.

И в него аз да открия перо

от птиците златокрилати.

Дали все още ме чака,

дали се сеща за мен?

Птицата ми позлатена.

Птицата, поверена на мен.

 

                                                                        Тигърско око

                                                                         Габи

 

 

© Габриела Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??