Златната птица
Чух, че някъде надалеч,
в планините над езерата,
живее птица златокрилата.
Чух, че някъде над равнината
и надалеч, надалеч в пещерите
въпросната птица ме чака.
А може би, като погледнеш нагоре,
ей там, в облаците се крие
птицата златокрилата,
и най-спокойно си чисти перата.
Е-е-е-х! Как ми се иска
някой писмо да ми прати.
И в него аз да открия перо
от птиците златокрилати.
Дали все още ме чака,
дали се сеща за мен?
Птицата ми позлатена.
Птицата, поверена на мен.
Тигърско око
Габи
© Габриела All rights reserved.