1.04.2010 г., 10:09 ч.

Златната рибка 

  Поезия » Хумористична
1034 0 4

Малката рибка

с родата си знатна

един ден помисли,

че вече е златна.

Край нея се кланят

стари омари,

кончета малки,

млади калмари.

Тя тъй е горда,

тъй е красива,

че да се хваща

с калмари не бива.

С люспи, опашка -

мисли си - златни,

може да чака

поклонници знатни.

Един господин,

дошъл от чужбина,

веднъж елегантно

край рибката мина.

Влюбена вече

в него, честита,

тя не усети

угрозата скрита.

Имаше слабост

тоз господин

към малките рибки.

После - амин.

Нашата рибка

дама не стана.

Люспица златна

само остана.

© Харита Колева Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??