22.03.2009 г., 9:01 ч.

Златното бесило 

  Поезия
550 0 3

 

Нежна смърт за всичките сълзи,

капещи от златното бесило,

течащи, и преливащи в реки,

мъката отмиващи от камъни,

обичайки се радостни и леки.

 

Събрали в себе си от лунния прашец,

въжето тягостно със обич са оплели.

Бродирали в бесилото вдовец,

горещи, устните от време избелели.

 

Преминали реките – брод,

Сълзите, капещи  в бляскавата мъка,

сподавено остават  да горчат...

Предали себе си на тежката разлъка.

 

Камъните от водата се изглаждат,

запазили по себе си солените следи.

С венецът лавров мечтите си обграждат,

поемат участта си, да не им тежи.

 

Бесилото ще Ви се стори обречена надежда,

полепнала по устните на златното въже.

Мерилото за жалост понякога подвежда.

Сълзата  в мен с целувка ще тече.

© Николай Стойчев Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??