23.09.2018 г., 16:43 ч.

Злато 

  Поезия » Гражданска
468 1 2


Мълчанието е злато гласи сказанието.
Но дали ще има средства да платим мълчанието?

 

Говорим и бълваме думи омразни;
Злословим и ръсим обиди заразни,
и крачим доволно, и тропотно газим - 
създаваме свят от излишни фантазии.

 

Хулим и бесим с възторжени жестове,
язвително втренчили поглед злорад.
Светът е потресен, а ние сме стреснати.
Сънят ни - безумен, денят ни - нерад.

 

Не мисли ако казват "бедняци от класа",
че нямаме злато в държавната каса. 
Ний просто загубихме, братко, играта.
Богатство ни липсва най-вече в душата!

 

2000

 

© Хел Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??