20.09.2009 г., 20:43 ч.

Злото ми 

  Поезия
570 0 1

Нали ми каза да запаля свещ,

заради това, че много грабих,

да се моля и мълча пред тези,

които някога погазих.

 

Е, опитах, помълчах,

но не молих, нито плаках,

не съжалих и от сърце,

заради това, че някога разплаквах.

 

Колко да мълча, за да я взема

прошката за по-щастливи дни,

има ли я или не, утеха?!

Всеки някому зло е причинил.

 

Злото ми във мен живее

и само то ме съди и убива,

всичките сълзи излели

не наказват с неговата сила.

 

Прости - на себе си повтарям,

затова, че ти го причинявам,

болката във други преминава,

но в теб и тя, и злото си остават.

 

© Ели Моцарели Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??