Нали ми каза да запаля свещ,
заради това, че много грабих,
да се моля и мълча пред тези,
които някога погазих.
Е, опитах, помълчах,
но не молих, нито плаках,
не съжалих и от сърце,
заради това, че някога разплаквах.
Колко да мълча, за да я взема
прошката за по-щастливи дни,
има ли я или не, утеха?!
Всеки някому зло е причинил.
Злото ми във мен живее
и само то ме съди и убива,
всичките сълзи излели
не наказват с неговата сила.
Прости - на себе си повтарям,
затова, че ти го причинявам,
болката във други преминава,
но в теб и тя, и злото си остават.
© Ели Моцарели All rights reserved.