20.07.2006 г., 10:07 ч.

Знаеш ли ... 

  Поезия
736 0 2
Знаеш ли, нещастието не е миг..
Бога ми, та то е цяла вечност..
Нещастникът не винаги е крив,
но никога не получава нежност.

Знаеш ли, че времето е само стих,
а стихът облечен е във време.
И не лекува стари грехове,
и в самота страхът ти дреме.

Знаеш ли, любовта не е разкош,
а душа облечена във рими
или често, не веднъж
е просяк в стари дрипи.

Знаеш ли..нещастникът и времето, и любовта
са само думи неизтрити,
а най-големите беди
остават завинаги в сърцето скрити.

© Тони Димитрова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??