23.12.2021 г., 11:52 ч.

Знаеш ли? 

  Поезия » Любовна
252 0 0

Знаеш ли какво е мъж да плаче за жена,
да не може да открие в нея любовта,
да не преглътва ни един залък,
покрай нея да се чувства като малък.

Знаеш ли какво е мъж да плаче за жена,
а тя да не търси в него любовта,
да не търси в него решителността,
да не търси в него сигурността?

Знаеш ли какво е мъж да плаче за жена,
ах горката му душа,
а любовта разхожда се по нашата земя,
за едни я има, за други я няма.

Ако всички чувствахме поне малко любов,
какво ли щеше да бъде,
но за нея не всеки е готов,
защото сърцето му от тъга ще се пръсне..

© Емил Павлов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??