2.06.2007 г., 22:21 ч.

Знаеш ли? 

  Поезия
678 0 2
Знаеш ли какво е да си победен,
преди да разбереш, че си във война?
Знаеш ли какво е всеки ден
те тъпчат и да ти крадат от любовта?
Знаеш ли какво е да живееш
от подарена със омраза любов?
Знаеш ли какво е да не смееш
да изпратиш някому зов?
Знаеш ли какво е да се молиш
на някого, който да те чуе не желае?
Знаеш ли какво е да обичаш
някого до болка, а той дори да не знае?
Знаеш ли какво е чувството
на безнадежност и на празнота?
Знаеш ли, владееш ли изкуството,
да мечтаеш за една изгубена мечта?
Знаеш ли какво е да не можеш да осъществиш
своя тъй свят едничък блян?
Знаеш ли какво е самота?
Сред хора да си и пак да си сам!
Знаеш ли какво е за един щастлив миг
да страдаш вечност цяла?
Знаеш ли какво е да знаеш, че си жив
и пак да чувстваш, че смъртта е надделяла?
Знаеш ли какво е във очите,
да тлее огън, но покрит със скреж?
Безчувствен камък да тупти в гърдите...
Не знаеш и ти пожелавам да не разбереш!

© Няма смисъл Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Просто... си уникална...
  • Браво! Много хубаво написано, миличка! От профила ти виждам, че си само на 12!!! Боже, толкова ли рано излизате от детсттвото? Какво стана с този свят?.......Но ти продължавай да пишеш, имаш талант!
    Поздрави!
Предложения
: ??:??